Sport

Oranje Leeuwinnen verslaan Zwitserland en plaatsen zich voor kwartfinale

1. Newschevron right
  2. Oranje Leeuwinnen verslaan Zwitserland en plaatsen zich voor kwartfinale

De Oranje Leeuwinnen hebben zich zojuist geplaatst voor de kwartfinale van het Europees Kampioenschap in Engeland. De dames versloegen Zwitserland met 4-1, maar de wedstrijd verliep niet zo gemakkelijk als de eindstand doet vermoeden. Oranje mag zich nu opmaken voor de kwartfinale tegen het Franse elftal, dat misschien wel wordt gezien als de grootste favoriet om het toernooi te winnen.

Moeizaam

De eerste helft tussen Nederland en Zwitserland verliep van beide kanten moeizaam. Tekenend was dan ook dat Oranje vlak na rust op voorsprong kwam door een eigen doelpunt van de Zwitserse Crnogorฤeviฤ‡. Die voorsprong duurde niet lang, want vier minuten later stond het alweer 1-1 door een goal van de Zwitserse Reuteler.

Vervolgens kwam Nederland onder vuur te liggen door de Zwitsers die alles op alles zetten om een ticket voor de volgende ronde te bemachtigen. Zij moesten de wedstrijd namelijk winnen om door te mogen. Het was aan keepster Van Domselaar te danken dat Nederland in de wedstrijd bleef. De keepster van FC Twente verrichte een aantal knappe reddingen, waarmee ze het team op de been hield.

Strijd en inzet

Uiteindelijk wist Nederland in de slotfase afstand te nemen van het getergde Zwitserland. Op basis van strijd en inzet knokte Oranje zich uit de moeilijke fase in de wedstrijd en wist het via een kopbal van Leuchter op voorsprong te komen. In de blessuretijd zorgden Pelova en opnieuw Leuchter voor de eindstand van 4-1.

Kwartfinale tegen Frankrijk

Oranje's concurrent Zweden won met 5-0 van Portugal, waardoor de Leeuwinnen als tweede eindigen in de poule en zaterdag tegen de winnaar van poule D spelen. De Fransen hebben zich al verzekerd van de groepswinst in die poule en worden gezien als de belangrijkste kanshebbers om het toernooi te winnen. De Oranje Leeuwinnen mogen zich als titelverdediger dus opmaken voor een prachtig affiche.

Het kwartfinaleduel tussen Nederland en Frankrijk wordt komende zaterdag om 21:00 uur (Nederlandse tijd) gespeeld.