Sport

Oranje wint na tegenslagen tweede EK-wedstrijd van Portugal

1. Newschevron right
  2. Oranje wint na tegenslagen tweede EK-wedstrijd van Portugal

De Oranje Leeuwinnen hebben na het uitvallen van meerdere belangrijke spelers gisterenavond toch weten te winnen van de Portugese ploeg. Dankzij een mooie goal van Daniëlle van de Donk won het elftal de tweede groepswedstrijd met 3-2.

3-2

Het eerste Nederlandse doelpunt werd in de zevende minuut gemaakt door Damaris Egurrola. Stefanie van der Gragt volgde in de zestiende minuut met een tweede. Portugal wist vervolgens ook twee keer te scoren, waarvan een keer met een penalty, maar uiteindelijk bepaalde de goal van Van de Donk de eindstand. Nederland houdt dus drie punten over aan het duel.

Nummer 1 in de poule

Na het gelijkspel tegen Zweden en de winst op Portugal staat Nederland nu bovenaan poule C met vier punten. Aanstaande zondag spelen ze om 18.00 uur de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland. Een gelijkspel is dan genoeg om door te mogen naar de kwartfinales.

Tegenslagen

De Oranje Leeuwinnen moesten de afgelopen week tegenslag na tegenslag verwerken. Nadat in de eerste wedstrijd Aniek Nouwen en sterkeeper Sari van Veenendaal uitvielen met een blessure, testte Jackie Groenen positief op corona. Daarnaast moet ook topscorer Vivianne Miedema voorlopig gemist worden, want ook zij moest gisteren in isolatie vanwege een coronabesmetting.