Sport

Miedema nieuwe aanvoerder Oranje Leeuwinnen na wegvallen Van Veenendaal

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Miedema nieuwe aanvoerder Oranje Leeuwinnen na wegvallen Van Veenendaal

Vivianne Miedema is de nieuwe aanvoerder van de Oranje Leeuwinnen sinds Sari van Veenendaal heeft moeten stoppen vanwege een schouderblessure. De keeper viel tijdens de eerste EK-wedstrijd tegen Zweden van afgelopen zaterdag uit en is gisteren alweer terug naar Nederland gevlogen.

Drie speelsters uitgevallen

Na nog maar één duel te hebben gespeeld, zijn er al flink wat speelsters uitgevallen bij Oranje. Ook Aniek Nouwen zit met een blessure aan de kant en Jackie Groenen zit in isolatie wegens een positieve coronatest. "Natuurlijk is dat even balen", aldus Miedema tijdens een digitale persconferentie. "Ik hoop dat we alles nu naast ons neer kunnen leggen en het alleen maar als extra motivatie kunnen gebruiken."

Niet meer knuffelen

De nieuwe aanvoerder heeft zich uitgesproken over het feit dat sommige teamgenoten op de tribunes hun familie gingen knuffelen na de wedstrijd tegen Zweden. "Als team hebben we een bepaalde verantwoordelijkheid. Het is niet slim om Jan en alleman te gaan knuffelen na de wedstrijd", aldus Miedema, doelend op het coronarisico. "Het mag gewoon niet weer gebeuren. We moeten slim zijn. We willen de selectie bij elkaar houden en een goed EK spelen. Daar moet de focus op."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vervangende keepers

Dat Van Veenendaal is uitgevallen, is een flinke domper voor Oranje. Ze is zowel op als naast het veld een grote kracht. Zo werd ze na het WK van 2019 nog uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi. Naast Daphne van Domselaar zal ook Feyenoord-keeper Jacintha Weimar haar dit EK vervangen in het doel. Zij stond eigenlijk stand-by, maar is nu opgeroepen vanuit Nederland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volgende wedstrijden

Morgen speelt Nederland de tweede groepswedstrijd tegen Portugal. Het duel begint om 21.00 uur en wordt gespeeld in Leigh. Zondag om 18.00 uur volgt de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland.

Ster advertentie
Ster advertentie