Sport

Oranje Leeuwinnen beginnen EK met gelijkspel tegen Zweden

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Oranje Leeuwinnen beginnen EK met gelijkspel tegen Zweden

Ondanks een moeilijke start zijn de Oranje Leeuwinnen het EK in Engeland begonnen met een gelijkspel tegen Zweden. Jill Roord zette Oranje naast Zweden, nadat Daphne van Domselaar een Zweedse treffer had moeten toestaan.

Veld verlaten

Zo sterk als de wedstrijd voor Zweden begon, zo moeizaam ging het voor Nederland. Keeper Sari van Veenendaal en verdediger Aniek Nouwen moesten het veld geblesseerd verlaten. Toen Zweden na zo'n half uur spelen via Jonna Andersson de score in het Bramall Lane-stadion opende, stond Van Veenendaal al niet meer op het veld.

Verschillende kansen

Door de uitval van Van Veenendaal moest EK-debutant Daphne van Domselaar van FC Twente het doel verdedigen. Zij speelde voor zaterdagavond pas één oefeninterland voor Oranje, maar maakte een uitstekende indruk als vervanger. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op gelijke hoogte via Jill Roord. Hoewel Nederland en Zweden in het vervolg verschillende kansen kregen, bleef het bij 1-1 in Sheffield.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heel trots

"Het was een beetje uit de kluts en er zat een beetje geluk bij, maar hij zat erin", zei Roord na afloop over haar gelijkmaker tegen de NOS. De vechtlust van Oranje maakte haar 'heel trots'. "Hier kunnen we absoluut op verder bouwen. We moeten de volgende twee wedstrijden winnen en dan staan we hopelijk op de eerste plek."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie