Sport

Nieuwe tegenvaller voor Oranje: ook Miedema heeft corona

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe tegenvaller voor Oranje: ook Miedema heeft corona

In aanloop naar het tweede groepsduel op het EK in Engeland krijgen de Oranje Leeuwinnen tegenslag na tegenslag te verwerken. Topscorer Vivianne Miedema testte vandaag positief op corona, nadat eerder Jackie Groenen al uitviel vanwege een besmetting en aanvoerder Sari van Veenendaal vanwege een schouderblessure.

Positieve test

Miedema was juist de aangewezen persoon om de aanvoerdersband over te nemen van Van Veenendaal. Vanwege een positieve coronatest kan ze echter niet meespelen. "Helaas kreeg Vivianne last van symptomen vanmiddag. Met een positieve test is ze niet beschikbaar morgen. We doen ons best om haar zo goed mogelijk te helpen in isolatie. Slecht nieuws", vertelde bondscoach Mark Parsons aan een verslaggever van de NOS.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tegenslag na tegenslag

Miedema is Oranje's topscorer aller tijden. Het is dus een groot gemis dat ze niet mee kan doen. Datzelfde geldt voor Jackie Groenen, die eigenlijk altijd een basisplaats heeft en een belangrijke rol op het middenveld vervult. Ook keeper Sari van Veenendaal is met haar leiderschap en ervaring een belangrijke pion in het elftal van Mark Parsons.

Het lijkt de Oranje Leeuwinnen tot op heden niet echt mee te zitten en de tweede groepswedstrijd komt inmiddels erg dichtbij. Na het gelijkspel in de eerste wedstrijd tegen Zweden, begint de wedstrijd tegen Portugal morgen om 21:00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie