Sport

Staking Klassieker tussen Ajax en Feyenoord verpestte dag doodzieke fans van 7 en 14 jaar

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Staking Klassieker tussen Ajax en Feyenoord verpestte dag doodzieke fans van 7 en 14 jaar

Twee jonge voetbalfans (van zeven en veertien jaar oud) met een levensbedreigende ziekte zouden afgelopen zondag een memorabele middag tegemoet gaan. Hun laatste wens was namelijk om een wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord bij te wonen. Een memorabele middag werd het zeker, maar helaas niet om de juiste redenen. De wedstrijd werd namelijk gestaakt na extreem wangedrag van de Ajax-aanhang, met grote rellen in en rondom de Johan Cruijff Arena als gevolg. Hanneke Verburg van Stichting Make a Wish is diep teleurgesteld in het gedrag van de fans. "Ze hebben de dag verpest van levensbedreigend zieke kinderen, die nog een keer naar het voetbal wilden."

Dag verpest van zieke fans

Volgens Verburg lag de 7-jarige voetbalfan, die vanwege zijn ziekte niet meer kan lopen, op een bed op het rolstoelenplatform in de Johan Cruijff Arena. "Dat was pal achter de vakken waar de sfeer grimmig werd. Het was een vreselijke ervaring voor hem", aldus de directrice van Make a Wish tegenover het AD.

De andere patiënt, die 14 jaar is, beleefde eveneens een nachtmerrie. Hij had het de afgelopen weken nergens anders over dan deze bijzondere wedstrijd die hij zou bijwonen, vertelt Verburg. "Zelfs de vroege 0-3 achterstand kon het positivisme van de jonge Ajax-fan niet remmen."

Huilen van verdriet

De rellen in en rondom het stadion braken de zieke voetbalfans echter wel op. "Veel patiënten in het vak dropen huilend van verdriet af. Voor hen betekende de staking niet alleen einde wedstrijd, maar ook geen spelers, die nog even een handje kwamen geven."

Uiteindelijk zijn de jonge fans volgens Verburg wel veilig thuisgekomen. "Gelukkig zijn de zieke voetbalsupporters weer bij hun familie. Maar de dag van twee jongens die nog een keer naar het voetbal wilden, is wel verziekt. We doen er alles aan om nog een nieuwe wedstrijd voor ze te regelen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Klassieker gestaakt

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord werd afgelopen zondag in de 56e minuut gestaakt. De club uit Amsterdam werd in eigen stadion vernederd door de regerend landskampioen, waarna de fans van Ajax er bij een 0-3 tussenstand doelbewust voor kozen om het duel vroegtijdig te laten eindigen. Dit deden ze door meerdere malen vuurwerk op het veld te gooien en de spelers de mogelijkheid te ontnemen om de Klassieker uit te spelen. Ondanks de doelbewuste actie van de Ajacieden heeft de KNVB gisteren besloten dat het restant van Ajax - Feyenoord komende woensdag om 14.00 uur toch nog wordt uitgespeeld, weliswaar zonder publiek.

Ster advertentie
Ster advertentie