Sport

Ajax ontslaat veelbesproken technisch directeur Sven Mislintat per direct

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ajax ontslaat veelbesproken technisch directeur Sven Mislintat per direct

Ajax heeft afgelopen zondag per direct afscheid genomen van Sven Mislintat. Binnen de club is er geen draagvlak meer voor de veelbesproken technisch directeur, die pas enkele maanden in dienst was.

Persbericht

In een persbericht verklaarde interim-directeur Jan van Halst: ''Diverse pogingen om het bredere draagvlak te herstellen hebben niet tot het gewenste resultaat geleid en dat leidt tot onrust in en rond de club, ook door de teleurstellende prestaties.'' In een eerdere aankondiging had Ajax gemeld dat alles in goed overleg was gebeurd. Echter, enkele minuten later verscheen een gecorrigeerde versie van het bericht waarin dit deel was verwijderd. Van Halst vervolgde: ''Sven heeft zich de afgelopen maanden enorm ingezet voor Ajax. Daarvoor zijn we hem dankbaar. Het is nu in het belang van de club om zo snel mogelijk met vereende krachten de sportieve weg weer omhoog te vinden.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opvolger

Sven Mislintat werd in april van dit jaar aangesteld bij Ajax als opvolger van Marc Overmars. De afgelopen tijd ontstond er veel discussie over zijn manier van werken. Mislintat bracht twaalf nieuwe spelers naar Ajax en deed dit voornamelijk op zijn eigen initiatief. Dit leidde tot spanningen tussen Mislintat en trainer Maurice Steijn. Steijn maakte publiekelijk bekend dat hij het niet eens was met alle transfers. In de media verschenen ook berichten dat Mislintat binnen Ajax steun zocht om Steijn te ontslaan vanwege de teleurstellende start van het seizoen. Tijdens een intern onderzoek naar Mislintat werd gekeken of hij persoonlijk had geprofiteerd van de transfers die hij deze zomer tot stand bracht. Hij zou één of meer spelers hebben gehaald via een makelaarsbureau dat aandelen in zijn privébedrijf heeft. In afwachting van de resultaten van het onderzoek mocht Mislintat zijn werk alleen nog buiten het publieke oog voortzetten. Dit betekende onder andere dat hij niet aanwezig was bij de wedstrijd Ajax-Feyenoord op zondag. Op dit moment is nog niet bekend wie Mislintat zal opvolgen.

Ster advertentie
Ster advertentie