Sport

Ajax doet aangifte tegen Twente-fan na racisme-incident rond Brian Brobbey

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ajax doet aangifte tegen Twente-fan na racisme-incident rond Brian Brobbey

Ajax heeft aangifte gedaan tegen een FC Twente-supporter die zondag na de wedstrijd in de Grolsch Veste racistische opmerkingen maakte tegen spits Brian Brobbey. FC Twente won de wedstrijd met 3-1, waarbij Brobbey het enige doelpunt voor Ajax maakte.

Incident

Dit gebeurde bij de bus van Ajax, terwijl de spelers zich klaarmaakten om terug te keren naar Amsterdam. FC Twente heeft gemeld dat Ajax aangifte zal doen tegen deze supporter. De identiteit van de supporter is bekend en hij zal onmiddellijk een stadionverbod krijgen. Arnold Bruggink, de technisch directeur van FC Twente, ging na het incident de spelersbus van Ajax in om zijn excuses aan te bieden en zei: ''We vinden het verschrikkelijk dat dit na de wedstrijd is gebeurd, dit past niet bij FC Twente.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Klap

Vier maanden geleden gebeurde hetzelfde. Na een wedstrijd tussen Ajax en FC Twente werden er ook racistische opmerkingen naar Brobbey geroepen. Steven Berghuis reageerde hierop en deelde een klap uit aan de persoon die de opmerkingen maakte. Dit resulteerde in een schorsing van drie wedstrijden voor hem. Afgelopen zondag speelde Berghuis pas weer zijn eerste wedstrijd na zijn schorsing. Vanwege dat incident had FC Twente extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Ster advertentie
Ster advertentie