Sport

Berghuis verliest zelfbeheersing en haalt hard uit naar supporter

foto: Twitter: VoetbalUltras
  1. Newschevron right
  2. Berghuis verliest zelfbeheersing en haalt hard uit naar supporter

Steven Berghuis heeft na afloop van FC Twente-Ajax hard uitgehaald naar een toeschouwer. Het is niet precies duidelijk wat de reden voor de voetballer was om de supporter te slaan, maar op beelden die op social media rondgaan is duidelijk te zien dat de speler van Ajax erg boos is.

Update 21.50 uur:

Berghuis en Ajax hebben inmiddels gereageerd op het incident. De voetballer geeft aan spijt te hebben van zijn actie. "Mijn reactie lost niks op, dat snap ik. Het is niet goed, ik heb een voorbeeldfunctie als speler van Ajax." De club heeft de speler onmiddellijk een boete opgelegd.

Lees de volledige reacties van Berghuis en Ajax hier.

Uithaal naar supporter

Berghuis verloor zijn zelfbeheersing vlak voordat hij de spelersbus instapte. Op de video is te zien dat de aanvallende middenvelder uithaalt naar een persoon die achter het hek staat bij de bus van de Amsterdammers. Volgens het Twentse Tubantia meldt een anonieme bron dat Berghuis reageerde op een racistische opmerking richting zijn teamgenoot Brian Brobbey.

Ajax heeft vooralsnog niet gereageerd op het incident.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Teleurstellend seizoen

Het voorval vond plaats na de laatste wedstrijd van een teleurstellend seizoen van Ajax. De Amsterdammers zagen Feyenoord twee weken geleden al met een straatlengte voorsprong landskampioen worden. Om het seizoen te redden, moest Ajax vandaag winnen van FC Twente en hopen op een nederlaag van PSV tegen AZ. Daarmee zouden de Amsterdammers alsnog tweede worden en komend seizoen voorronde Champions League spelen.

De dag eindigde echter in een grote deceptie. Ajax ging met 3-1 onderuit tegen FC Twente en het had niet veel gescheeld of Ajax was vierde geƫindigd, waardoor ze de Conference League in zouden gaan. Uiteindelijk mogen de Amsterdammers PSV bedanken: doordat de Eindhovenaren met 1-2 wonnen van AZ, eindigen de Amsterdammers op de derde plek en spelen ze komend seizoen in de Europa League.

Ster advertentie
Ster advertentie