Sport

Berghuis komt met reactie na slaan supporter: "Heb er spijt van"

foto: YouTube: ESPN / Twitter: VoetbalUltrasfoto: YouTube: ESPN
  1. Newschevron right
  2. Berghuis komt met reactie na slaan supporter: "Heb er spijt van"

Steven Berghuis kwam vandaag na de wedstrijd tegen FC Twente in het nieuws nadat hij een harde slaande beweging maakte richting een supporter. Het is niet precies duidelijk waar Berghuis boos om werd, al meldde Tubantia dat het ging om een racistische opmerking richting teamgenoot Brian Brobbey. Inmiddels heeft de voetballer van Ajax gereageerd op het incident.

Spijt van actie

Berghuis bevestigt in zijn reactie niet dat een racistische opmerking de reden was van het verlies van zijn zelfbeheersing. De voetballer laat in plaats daarvan weten dat hij de fout in is gegaan en biedt zijn excuses aan. "Ik heb spijt van mijn actie, ik had dit niet moeten doen. Na elke uitwedstrijd krijgen wij bij de bus heel veel verwensingen naar ons hoofd geslingerd, terwijl wij tijd maken om handtekeningen uit delen aan fans die daar om vragen. Ik ben inmiddels wel wat gewend, maar mensen denken maar alles te kunnen roepen. Mijn reactie lost niks op, dat snap ik ook. Het is niet goed, ik heb een voorbeeldfunctie als speler van Ajax."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Boete Ajax

Ook Ajax heeft inmiddels gereageerd op het voorval. De Amsterdammers laten weten dat directeuren Edwin van der Sar en Sven Mislintat en trainer John Heitinga bij aankomst in Amsterdam direct een gesprek met Berghuis hadden. "Zij wilden eerst zijn kant van het verhaal horen. De conclusie is dat zijn reactie verkeerd was en dat Ajax die afkeurt", meldt de club.

Ajax heeft Berghuis onmiddellijk een boete opgelegd. De hoogte van het bedrag heeft de club niet bekend gemaakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie