Sport

Brobbey lijkt reden voor vuistslag Berghuis te bevestigen op Instagram

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Brobbey lijkt reden voor vuistslag Berghuis te bevestigen op Instagram

Nadat er gisteren een video opdook van Steven Berghuis die een FC Twente-supporter sloeg, was het niet helemaal duidelijk wat de aanleiding was. Volgens Tubantia ging er een racistische opmerking richting Brian Brobbey aan vooraf, wat Brobbey nu lijkt te bevestigen in zijn Instagram Stories.

Foto

Op Instagram deelt Brobbey een foto van hem samen met Berghuis. Onder de foto is Berghuis getagged met een hartje achter zijn naam. Daarmee lijkt Brobbey te bevestigen dat Berghuis inderdaad voor hem is opgekomen. Tubantia meldde gisteren al dat een Twente-supporter Brobbey 'k*nkerzwarte' zou hebben genoemd.

foto: Instagram: brianbrobbeyy

Reactie Berghuis

Gisteravond betuigde Berghuis al spijt. "Ik heb spijt van mijn actie, ik had dit niet moeten doen. Na elke uitwedstrijd krijgen wij bij de bus heel veel verwensingen naar ons hoofd geslingerd, terwijl wij tijd maken om handtekeningen uit delen aan fans die daar om vragen. Ik ben inmiddels wel wat gewend, maar mensen denken maar alles te kunnen roepen. Mijn reactie lost niks op, dat snap ik ook. Het is niet goed, ik heb een voorbeeldfunctie als speler van Ajax", aldus Berghuis in een verklaring.

Ajax heeft besloten Berghuis te beboeten. De hoogte van het bedrag heeft de club niet bekend gemaakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie