Sport

Ajax - Feyenoord definitief gestaakt door vuurwerkincidenten

1. Newschevron right
  2. Ajax - Feyenoord definitief gestaakt door vuurwerkincidenten

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord is zondag definitief gestaakt. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük heeft na overleg met de autoriteiten besloten om de wedstrijd definitief te beëindigen vanwege twee incidenten waarbij vuurwerk op het veld terechtkwam.

Staken

In de eerste helft was er al een kort moment waarop het spel werd stilgelegd omdat er een beker op het veld werd gegooid. Dit werd niet beschouwd als een officiële onderbreking, omdat de persoon die dit deed snel uit het stadion werd verwijderd. Maar in de 44e minuut van de wedstrijd ging het echt mis toen er vuurwerk op het veld werd gegooid. Op dat moment werd de wedstrijd even gestopt en na ongeveer tien minuten werd het hervat. Op dat moment stond Feyenoord met 0-3 voor. Maar na nog eens tien minuten moest de wedstrijd opnieuw worden gestaakt, omdat opnieuw vuurwerk op het veld werd gegooid.

Definitief

Gözübüyük gebaarde dat de wedstrijd moest staken. Er zijn echter meerdere partijen die meebepalen over het al dan niet definitief staken van een wedstrijd. Burgermeester Femke Halsema van Amsterdam heeft daarbij een veto-recht, als het vanwege veiligheidsredenen onverantwoord is en de openbare orde in gevaar komt bij een staking. Na overleg tussen de KNVB, de politie en de twee teams, werd besloten om de wedstrijd helemaal te stoppen. Wanneer de wedstrijd wordt ingehaald, is nog niet duidelijk.