Sport

1. Newschevron right
  2. PSV verslaat Feyenoord in strijd om Johan Cruijf Schaal dankzij nieuwe aanwinst Noa Lang

Het was een mooie dag voor PSV-supporters gisteren. De club uit Eindhoven wist Feyenoord in Rotterdam met 1-0 te verslaan en won zo voor de derde keer op rij de Johan Cruijff Schaal. Noa Lang wist in zijn eerste officiële duel voor zijn nieuwe club in de 79e minuut het winnende doelpunt binnen te schieten.

Traditionele seizoensopener

De strijd om de Johan Cruijf Schaal wordt door veel voetbalfans geziens als de traditionele seizoensopener, maar de eerste helft van de wedstrijd viel voor velen toch wat tegen. Zowel de spelers van PSV als Feyenoord waren zoekende naar kansen om echt aanvallend te kunnen spelen. Helaas leverden dat voor een lange tijd niet echt grote kansen op. Na de rust ging het echter toch los.

Feyenoord wist in het eerste kwartier na de rust twee keer te scoren, maar beide doelpunten werden afgekeurd vanwege buitenspel. Door de tweede helft heen kreeg PSV uiteindelijk steeds meer overwicht, maar het tij leek pas echt te keren toen de nieuwste PSV-aanwinst Noa Lang in actie kwam. De aanvaller wist in de 79e minuut het enige en daarmee winnende doelpunt te scoren, na goed voorbereidend werk van de ingevallen Ismael Saibari.

Veertiende keer

Lang heeft er met zijn winnende doelpunt voor gezorgd dat PSV de Johan Cruijff Schaal en Supercup, zoals de prijs voor 1996 heette, nu in totaal veertien keer heeft gewonnen. De aanvoerder van het team, Luuk de Jong, nam de John Cruijff Schaal namens PSV in ontvangst van bondscoach Ronald Koeman. De Jong won de Johan Cruijff Schaal voor de zesde keer.

Uitgefloten

Lang, die als enige wist te scoren, werd vrijwel de gehele wedstrijd uitgefloten door het publiek in de uitverkochte Kuip. De aanvaller speelde in zijn jeugd bij Feyenoord, maar droeg toen soms een shirt van Ajax onder zijn trainingspak. Het lijkt erop dat de supporters in de Kuip dit nog niet zijn vergeten. Toch zit Lang hier niet mee. "Dat hoort er bij", lachte hij vlak na de huldiging. "Dat is toch ook mooi? Jullie zouden een keer in mijn schoenen moeten staan. Dan begrijpen jullie mij meteen."

Klein hartje

Trainer Peter Bosz vindt het jammer dat er zo vaak negatief wordt gepraat over Lang en zijn gedrag buiten het veld. "Het is jammer dat het daar vaak over gaat", stelt hij. "Want hij kan ook ongelooflijk goed voetballen. We gaan nog veel plezier aan hem beleven."

"Ik heb soms een grote bek", erkende Lang. "Maar ik heb ook een klein hartje hoor." Dat kleine hartje was ook na de wedstrijd terug te zien. Lang betrok een aantal jonge fans met een beperking bij de huldiging. Hij liet ze de Johan Cruijff Schaal omhoog houden richting aanwezige fans van PSV, die stuk voor stuk juichend reageerden.