Sport

Noa Lang deelt screenshot van online haat op zijn pasgeboren zoontje

foto: Instagram: @noano17
  1. Newschevron right
  2. Noa Lang deelt screenshot van online haat op zijn pasgeboren zoontje

Nadat oud-Ajacied Toby Alderweireld vorige week bedreigingen in zijn Instagram-DM kreeg over zijn dochter, is nu Noa Lang (23) aan de beurt. De middenvelder van Club Brugge deelde gisteren op zijn Instagram een screenshot van iemand die reageerde op het bericht van zijn pasgeboren zoontje Navy Lival Lang. "Iedereen hoopt dat dat beest sterft", schrijft de hater.

foto: Instagram: @noano17

Haat berichten Noa Lang

Reactie van Lang

Noa Lang is wel wat gewend wat betreft haatberichten, maar dat zijn pasgeboren zoon nu het doelwit is, gaat hem veel te ver. De speler post kort na de screenshot van de haat reactie zijn eigen reactie: "Op mij haten elke dag is geen probleem. Maar sommige van jullie internethelden gaan te ver man." Vervolgens deelt Lang het profiel van de zogenaamde 'internetheld'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aanklacht

Club Brugge was bereid om er een zaak van te maken, maar dat was volgens Lang niet nodig. "Noa wil geen gerechtelijke stappen ondernemen", vertelt woordvoerder Kirsten Willem aan Het Nieuwsblad. Lang wilde vooral een signaal afgeven dat er een grens overschreden werd en dat dit echt niet kan. "Ook wij veroordelen dit gedrag vanuit de club sterk, maar we volgen Noa in zijn beslissing." De club heeft inmiddels laten weten dat de hater zijn excuses heeft aangeboden aan Lang.

Toby Alderweireld

Een week geleden kreeg Toby Alderweireld ook te maken met bedreigingen via zijn Instagram. De aanleiding hiervoor zou een wedstrijd geweest zijn tussen KRC Genk en Royal Antwerp FC. De speler kreeg een vreselijk bericht toegestuurd: "Deze week is uw dochter vermist." Alderweireld post op zijn Instagram een screenshot van de haatdragende berichten en schrijft eronder: "Aan alles zijn grenzen. Ik kan best wel wat verdragen, maar mijn familie bedreigen gaat er ver over." De speler maakt er in tegenstelling tot Lang wel een zaak van en doet aangifte bij de politie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie