Sport

Marokkaanse elftal doneert opbrengsten voetbalwedstrijd aan Marokko

foto: Rida Deraouifoto: Rida Deraoui
  1. Newschevron right
  2. Marokkaanse elftal doneert opbrengsten voetbalwedstrijd aan Marokko

Het Marokkaanse elftal eerde gisteren de slachtoffers van de aardbeving tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Burkina Faso. Ze wonnen de wedstrijd namelijk met 1-0 en zullen alle opbrengsten hiervan doneren aan de gedupeerden in Marokko door de aardbeving.

Alle opbrengsten naar Marokko

De Marokkaanse voetbalbond kondigde voor de oefenwedstrijd tegen Burkina Faso al aan dat alle opbrengsten hiervan naar de Marokkaanse gedupeerden zouden gaan. De wedstrijd werd gisteren in Frankrijk gespeeld, waarna het Marokkaanse team met de winst naar huis ging. Speler Azzedine Ounahi zorgde namelijk voor het winnende doelpunt.

Het nationale voetbalteam betoog eerder deze week ook al hun steun door bloed te doneren aan de Marokkaanse gewonden van de aardbeving. Op verschillende filmpjes die op het internet circuleren, zijn spelers als Achraf Hakimi en Noussair Mazraoui te zien terwijl hun bloed wordt afgetapt.

Hoe gaat het nu in Marokko?

Uit de laatste cijfers van de Marokkaanse autoriteiten blijkt dat het aantal overledenen is opgelopen tot 2862. Meer dan 2550 mensen raakten gewond na de aardbeving. Op dit moment zijn er nog steeds mensen die vermist zijn en wordt er hard gezocht naar overlevenden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie