Sport

Melvin Manhoef: "Ik had me geen mooier afscheid kunnen wensen"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Melvin Manhoef: "Ik had me geen mooier afscheid kunnen wensen"

Zondag was het dan eindelijk zover. Vechtlegendes Melvin Manhoef en Remy Bonjasky stonden tegenover elkaar in de ring! Voor Melvin is het zijn laatste wedstrijd en voor Bonjasky vormde het zijn terugkeer. Ouassima trainde mee met No Mercy Manhoef, maar of hij ging winnen kon de topatleet niet voorspellen. Tijd dus om te kijken wie het epische gevecht in Topsportcentrum Almere ging winnen!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

warmdraaien

Een aantal uur voordat de wedstrijd begint spreekt Ouassima met Melvin. Hij is erg rustig en heeft er overduidelijk heel veel zin in. "De spanning is goed. Gezonde spanning. Dat heb je nodig om scherp te blijven", vertelt hij. Rituelen heeft hij niet. "Ik luister gewoon lekker muziek en we gaan een beetje warmdraaien totdat mijn hartslag goed is. Daarna gaan we de ring in en doen we waar we het beste in zijn en dat is mensen neerslaan!". No Mercy Manhoef twijfelt niet: hij gaat winnen vanavond! "Dat is waarvoor ik hier ben gekomen. Ik ben niet gekomen voor de tweede plaats. Ik wil nummer één zijn en dat ga ik vanavond laten zien!."

slapen

Als je denkt dat Manhoef al relaxed is: Remy Bonjasky doet echt bijna helemaal niets voor zijn partij. "In de kleedkamer staat een tv'tje. Daar kijk je een beetje de wedstrijden. Misschien zelfs nog even een oogje dichtdoen, even slapen..." Voor de wedstrijd vertelt Remy dat hij nog een beetje gaat instoten. "Daarna ga ik de ring in en ga ik een aantal tanden eruit slaan".

verdeeld

Maar wie gaat er nou winnen? De meningen van gasten zijn verdeeld. Veel mensen denken dan Bonjasky gaat winnen, maar iedereen gunt het Manhoef. "Ik verwacht een open wedstrijd", zegt oud-vechter Peter Aerts. "Melvin is iets te klein denk ik, maar hij heeft wel een knockout in huis. Dus hij blijft wel gevaarlijk. Remy gaat meer op zeker. Hij neemt pas risico als het echt goed gaat."

winnaar

Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn. Na een aantal eerder verloren wedstrijden, wist Manhoef zijn grote rivaal te verslaan. Na afloop was hij natuurlijk enorm blij en was hij ook een beetje geëmotioneerd: "Mijn hele carrière flitst voorbij. Alles wat ik heb bereikt, alles wat ik heb gedaan. Het evenement was super. Ik had me geen mooier afscheid kunnen wensen. Ik ben echt zó tevreden. Het heeft een tijd geduurd, maar ik heb toch gewonnen!"

nooit opgeven

Melvin Manhoef geeft in zijn laatste partij ook nog een boodschap mee: geef nooit op! "Ondanks dat ik er tien jaar of vijftien jaar op heb moeten wachten, heb ik nu gewonnen. En de laatste telt. Die anderen tellen nu niet meer", lacht hij. "Het leven is niet makkelijk. Je moet gewoon altijd blijven vechten en vechten voor een beter leven. Voor alles. En om succesvol te zijn."

Ster advertentie
Ster advertentie