Sport

Geblesseerde Francis Ngannou behoudt wereldtitel 

  1. Newschevron right
  2. Geblesseerde Francis Ngannou behoudt wereldtitel 

Francis Ngannou heeft zijn wereldtitel bij de zwaargewichten met succes verdedigd. De UFC-vechter had last van gescheurde kniebanden, maar won alsnog van de Franse uitdager Ciryl Gane. Na vijf ronden werd hij unaniem tot winnaar uitgeroepen door de jury (48-47, 48-47, 49-46).

Trainen met Rico

In het Californische Anaheim stonden Ngannou en Gane tegenover elkaar. 'The Predator', zoals de bijnaam van Ngannou luidt, trainde de voorbije maanden met Rico Verhoeven. De Glory-kampioen hielp hem voorbereiden op de stijl van Gane, die een Muay Thai-achtergrond heeft.

Winnen zonder knock-out

Ngannou staat bekend om zijn stootkracht, maar dit weekend lukte het hem voor het eerst om te winnen zonder knock-out. In de vierde ronde ging Gane tegen het canvas, waarna The Predator in de slotronde ging voor een grondgevecht. De verdediging van de 35-jarige Kameroener hield stand waardoor hij de winst pakte.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gescheurde kniebanden

Na het duel werd duidelijk waarom Ngannou koos voor een grondgevecht, waarbij hij bovenop zijn tegenstander zat. Ngannou had last van een scheurtje in de voorste kruisband van zijn linkerknie en was zo het titelgevecht ingegaan. "Ik wilde de partij eigenlijk afzeggen, maar dat kon ik niet. Dit was voor mij hét moment om een statement te maken en de mensen eraan te herinneren dat ik de kampioen ben", vertelde de kampioen achteraf.

Ster advertentie
Ster advertentie