Sport

Charles Oliveira blijft Lightweight kampioen na memorabele UFC-avond

foto: YouTube: UFC - Ultimate Fighting Championship
  1. Newschevron right
  2. Charles Oliveira blijft Lightweight kampioen na memorabele UFC-avond

Charles 'Do Bronx' Oliveira heeft gisteravond zijn lightweight-titel met succes verdedigd tegen Dustin Poirier. Dat gebeurde op een memorabele UFC-avond, waarin Julianna Peña misschien wel voor de grootste verrassing in de geschiedenis van de sport zorgde door Amanda Nunes te verslaan.

Memorabele avond

De gevechten op de main-card zorgden bijna allemaal voor spektakel. 'Suga' Sean O'Malley trapte de avond af met een knock-out in de eerste ronde tegen Raulian Paiva. Daarna won Kai Kara-France eveneens via knock out in de eerste ronde van Cody Garbrandt. Het grootste spektakel was echter het gevecht om de Bantamweight-titel voor vrouwen, waarin Amanda Nunes, door velen gezien als de beste vechtster ooit, werd verslagen door Julianna Peña. Een submission in de tweede ronde zorgde misschien wel voor de grootste verrassing die de sport ooit gezien heeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Main Event

In de main event van de avond was het de beurt aan Charles Oliveira om zijn lichtgewicht-titel te verdedigen tegen Dustin Poirier, die dit jaar twee keer achter elkaar won van Conor McGregor. De eerste ronde zorgde voor veel spektakel met een zeer gelijkopgaande strijd, waarbij de kampioen zelfs twee keer neerging. Vanaf de tweede ronde begon de Braziliaanse Oliveira te domineren door het gevecht meer naar de grond te brengen. Een submission aan het begin van de derde ronde zorgde ervoor dat de Braziliaan zijn titel voor de eerste keer wist te verdedigen.

Alle gevechten zijn terug te kijken via KIJK.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie