Sport

Nederlandse zaakwaarnemer: "Meerdere voetballers niet uit de kast"

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse zaakwaarnemer: "Meerdere voetballers niet uit de kast"

Rob Jansen, een bekende Nederlandse spelersmakelaar, zegt met meerdere spelers te kennen die niet uit de kast komen. Ook zegt hij dat het voor hun carrières dramatisch was geweest als ze wel uit de kast waren gekomen.

Meerdere spelers

In de NPO Radio 1-podcast De Schaduwspits noemt Jansen geen namen, maar zegt wel dat homoseksualiteit geen onbekend thema voor hem is. "Ik ken spelers die homoseksueel zijn, maar als ze uit de kast zouden komen zou dat voor hun carrière dramatisch zijn geweest", zegt hij onder andere. De zaakwaarnemer zegt groot voorstander te zijn dat dit verandert, maar onderschrijft ook dat je financiële waarde als speler "helaas" minder word als je uit de kast komt.

Australische voetballer

Dit jaar durfde de Australische profvoetballer Joshua Cavallo het wel aan om tijdens zijn carrière uit de kast te komen. "Ik heb ontzettend veel steun gekregen van mijn geliefden, teamgenoten en coaches. Daardoor denk ik steeds: waarom heb ik deze last zolang gedragen?", aldus Cavallo, die momenteel in de Australische A-League speelt voor Adelaide United.

Ster advertentie
Ster advertentie