Sport

Max Verstappen pakt pole position voor beslissende race van morgen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Max Verstappen pakt pole position voor beslissende race van morgen

Max Verstappen heeft zich vandaag een uitstekende uitgangspositie verschaft door pole position te pakken voor de beslissende race van morgen in Abu Dhabi. Dat betekent dat hij als eerste mag starten, terwijl zijn grootste concurrent en rivaal, Lewis Hamilton, als tweede begint.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

0,371 seconde verschil

Het verschil tussen Verstappen en Hamilton tijdens de kwalificatie was maar liefst 0,371 seconde, waardoor de Brit, op jacht naar zijn achtste wereldtitel, achter Verstappen begint. Mocht de Nederlander morgen winnen, is hij de eerste Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1 ooit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rivaliteit

Tussen beide coureurs heerst dit Formule 1-seizoen behoorlijk wat rivaliteit. De rivaliteit bereikte een kookpunt in september toen Verstappen en Hamilton beiden crashten tijdens een intense tweestrijd. Vorig weekend botsten de twee opnieuw, waardoor Verstappen 10 seconde tijdstraf kreeg. De Nederlander wordt vaak verweten onsportief gedrag te vertonen, terwijl anderen juist vinden dat Verstappen onterecht als bad boy wordt neergezet in de media.

Vorige week praatte race-talent Jayden (13) Nordin bij over de strijd tussen Verstappen en Hamilton

Ster advertentie
Ster advertentie