Sport

Bokser Anthony Joshua geeft blinde jongen waardevolle levensles mee

foto: Instagram: Mikey Poulli
  1. Newschevron right
  2. Bokser Anthony Joshua geeft blinde jongen waardevolle levensles mee

Anthony Joshua heeft een speciale ontmoeting met een 9-jarige jongen gehad. Mikey bezocht Anthony in de gym waar hij traint. Maar zien, kan hij niet. Het jongetje werd in 2010 gezond geboren, maar verloor - vanwege een aandoening - zijn zicht volledig in korte tijd. De blinde Mikey kreeg een bijzondere levensles mee van Anthony.

"Blijf sterk in het leven. Sommige mensen lopen met een visie. Maar dat maakt niet uit, weet je waarom? Omdat wij lopen met vertrouwen. Het maakt niet uit wat mensen kunnen zien, sommige mensen lopen niet met vertrouwen in hun hart en juist dat is krachtiger dan alles."

Big cuz anthonY

Anthony wilde dat het jongetje zijn inspirerende woorden altijd terug kan luisteren en sprak hij voor Mikey's neus een audiobericht in. Daarnaast zei de bokser dat hij graag een bezoekje wil brengen aan Mikey's school. "Je kan de kinderen daar vertellen dat ik je grote neef ben."

random oogtest

Mikey heeft de oogziekte retinitis pigmentosa. Toen zijn ouders op z'n 6e jaar een random oogtest lieten uitvoeren, werd snel duidelijk dat er iets aan de hand was. Een paar maanden later werd duidelijk dat het om de oogziekte ging. Mikey ging in 18 maanden tijd van normaal zicht, naar blind.

Ster advertentie
Ster advertentie