Sport

Anthony Joshua verliest voor het eerst en raakt alle wereldtitels kwijt

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Anthony Joshua verliest voor het eerst en raakt alle wereldtitels kwijt

Bokser Anthony Joshua heeft voor het eerst verloren in zijn loopbaan als professioneel bokser. De 29-jarige Brit die kampioen was bij de boksbonden WBA, WBO, IBO en IBF, werd in New York met een technische knock-out verslagen door de Mexicaanse Andy Ruiz Jr.

Spannende bokswedstrijd

Anthony Joshua en Andy Ruiz Jr. boksten een spannende partij waarbij ze allebei wel een keer neer gingen in de ring. In de zevende ring maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd, nadat Ruiz weer Joshua had neergeslagen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mexicaanse kampioen

Voor Ruiz betekent de winst meer dan een memorabel moment. Hij is hierdoor de allereerste Mexicaan die ooit wereldkampioen is geworden in het zwaargewicht.

Ruiz, de vervanger

Het opvallende aan deze partij is dat Anthony Joshua en Andy Ruiz eigenlijk niet tegen elkaar zouden vechten. Joshua moest het opnemen tegen de Amerikaan Jarrell Miller, maar die werd vervangen door Ruiz nadat hij positief testte bij een dopingcontrole.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drake-curse

Nu wil ik niet te veel praten over gekke theorie├źn, maar het is wel ongelofelijk opvallend dat Drake onlangs nog op de foto ging met Anthony Joshua. Is die Drake-curse weer bezig? Dan wordt het misschien tijd om de vloek van Drake voor eens en altijd aan te pakken.

Ster advertentie
Ster advertentie