Sport

Anthony Joshua wint van Klitschko en daagt Fury uit

  1. Newschevron right
  2. Anthony Joshua wint van Klitschko en daagt Fury uit

Een van de mooiste boksgevechten ooit vond gisteravond plaats tussen zwaargewichten Anthony Joshua en Wladimir Klitschko. Bijna 90.000 mensen zagen live in Wembley hoe Anthony Joshua na elf rondes tot winnaar werd uitgekozen. Klitschko was in diezelfde ronde al twee keer tegen de grond geslagen en blijkbaar was de schade zo groot dat de scheidsrechter de partij besloot te beëindigen.

Rematch?

Na de verliespartij zei Klitschko dat het een terecht verlies was. "De beste man van de avond heeft gewonnen", zei de Oekraïner over de veertien jaar jongere Anthony Joshua. In het contract stond al een rematch tussen Joshua en Klitschko vast, maar het Oekraïense zwaargewicht twijfelt of hij nog doorgaat met boksen.

Fury where are you?

Mocht de rematch tussen Joshua en Klitschko niet doorgaan, dan staat er waarschijnlijk wel een andere bokser klaar om het op te nemen tegen AJ. Direct na de winst riep Joshua zijn landgenoot Tyson Fury op om samen de ring in te gaan. De wereldkampioen schreeuwde "Fury, where are you?" Tyson Fury reageerde kort daarna via Twitter. "Goed gedaan Anthony Joshua. Goed gevecht. Je bokste een wedstrijd op leven en dood, terwijl ik met hem speelde. Laten we gaan!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cocaïne

De proflicentie van de vorige wereldkampioen Tyson Fury werd hem afgelopen oktober afgenomen door de Britse boksbond na cocaïnegebruik. Hij moet de boksbond nog zien te overtuigen om de licentie terug te krijgen, maar als het aan Fury ligt dan bokst hij zijn eerste partij al op 8 juli 2017.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie