Sport

Ricardo Kishna voetbalt niet voor het geld, maar voor geluk

foto: YouTube/Andy van der Meijde - Official
  1. Newschevron right
  2. Ricardo Kishna voetbalt niet voor het geld, maar voor geluk

Voetballer Ricardo Kishna van Lazio Roma sprak deze week bij Andy in de auto over zijn transfer van Ajax naar Lazio Roma, maar ook over de stap terug naar Nederland en de zware blessures die hem achtervolgen in zijn voetbalcarrière.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tegenslagen

Ricardo Kishna begon dit seizoen flitsend bij ADO Den Haag, maar na een maandje liep hij een zware knieblessure op. Het is de zoveelste tegenslag in de voetbalcarrière van de 23-jarige voetballer. Na zijn allereerste knieblessure was de voetballer nog strijdvaardig, maar toen hij precies dezelfde blessure kort daarna opliep aan zijn andere knie, stortte zijn wereld in: "Ik kwam huilend thuis bij mijn moeder in haar armen. Ik was daar echt kapot van."

Geen spijt

Ricardo Kishna vertrok na anderhalf jaar in het eerste elftal van Ajax al naar het buitenland, maar hij staat nog steeds achter die keuze: "Ik heb geen spijt van mijn vertrek", zei hij tegen Andy. "Er is veel gebeurd met Frank de Boer. Als ik tijdens een partijtje vier doelpunten maak en je zegt dat ik te weinig doe, dan denk ik: trainer wat wil je nou?"

Dankbaar

De relatie tussen Ricardo Kishna en zijn Ajax-trainer Frank de Boer was misschien niet optimaal, maar de voetballer blijft respectvol richting zijn oud-trainer: "Ik ben hem echt dankbaar, want hij heeft me laten debuteren in het eerste. Als ik hem nu tegenkom dan geef ik hem ook gewoon een knuffel."

Klik met Fons

De huidige trainer van Ricardo Kishna is Alfons Groenendijk en met hem lijkt het wel te klikken: "Hij is als een vriend. Hij slaat een arm om je heen, geeft je veel vertrouwen en is eerlijk tegen je. Een lieve, goede en intelligente trainer. Ik kende hem van Ajax waar hij Jong Ajax trainde en nu doet hij het hartstikke goed bij ADO."

Geld of geluk?

Veel voetballers maken de stap naar het buitenland, maar voor Kishna was geld niet de beweegreden. Hij verdient 1,5 miljoen euro per jaar bij Lazio Roma, maar zegt bij Andy dat hij het niet voor het geld doet: "Het is lekker en fijn, maar hoeveel voetballers raken niet failliet? (...) Geld moet nooit je drive zijn. Ik ben gelukkig. Ik heb mijn dochtertje en ik heb mijn vrouwtje."

Ster advertentie
Ster advertentie