Sport

Engelse voetbalsupporters opgepakt na zwaaien met foto van overleden kind

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Engelse voetbalsupporters opgepakt na zwaaien met foto van overleden kind

Dit weekend zijn twee Engelse voetbalfans gearresteerd nadat ze tijdens een wedstrijd de spot dreven met een foto van Bradley Lowery. Dit jongetje is in 2017 op zesjarige leeftijd overleden aan een zeldzame vorm van kanker.

Bradley

Bradley Lowery was van kinds af aan al ernstig ziek en had een diepe liefde voor voetbalclub Sunderland FC. Hij groeide dan ook uit tot een nationale held. De club speelde afgelopen vrijdag tegen Sheffield Wednesday. Tijdens die wedstrijd toonden twee supporters van die club een foto van de overleden Lowery. Daarbij lachten ze breeduit naar de Sunderland-fans. Dit leidde tot veel boze reacties. ''Wij veroordelen dit schandalige en uiterst betreurenswaardige gedrag. We kunnen ons alleen maar verontschuldigen voor het leed dat Bradleys familie en vrienden is aangedaan'', reageerde de club op X.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inzamelingsactie

De twee mannen, 27 en 31 jaar oud, zijn door de politie in South Yorkshire gearresteerd. Ze zitten nog steeds vast op verdenking van wangedrag. De moeder van Bradley Lowery deelde op Facebook dat de politie bij hen langs is geweest om te vragen hoe het met hen gaat. Ze roept op om ''iets positiefs uit deze situatie te halen.'' En dat is gelukt. Fans van Sheffield Wednesday zijn een inzamelingsactie gestart voor de stichting van Lowery. Het streefbedrag van 5 duizend pond werd in een dag verzameld. Het geld is bedoeld voor de behandeling van zieke kinderen.

Defoe

De voormalige Engelse spits Jermain Defoe had een bijzondere band met Bradley. In een BBC-podcast genaamd Jermain Defoe: Outside The Box vertelde Defoe dat hij elke dag aan Bradley denkt en sprak over hun speciale vriendschap. Hij zei: ''Hij zal altijd in mijn hart zijn, voor de rest van mijn leven. Elke dag word ik wakker en denk ik aan kleine Bradley, want zijn liefde was oprecht.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie