Sport

Jamal Ben Saddik maakt na 3 jaar comeback in de ring tegen Adegbuyi

foto: GLORY
  1. Newschevron right
  2. Jamal Ben Saddik maakt na 3 jaar comeback in de ring tegen Adegbuyi

Kickbokser Jamal Ben Saddik keert binnenkort voor het eerst in bijna drie jaar terug in de GLORY-ring. Op 23 oktober gaat hij het in de Gelredome (Arnhem) opnemen tegen de Roemeen Benjamin Adegbuyi.

Laatste partij in 2018

Het laatste gevecht van Ben Saddik dateert alweer uit december 2018. Ook toen was precies Adegbuyi zijn tegenstander. De Belgisch-Marokkaanse kickbokser liep in die partij een gebroken rechterhand op, maar wist Adegbuyi tóch nog met zijn mindere linkerhand knock-out te slaan.

Voorprogramma Verhoeven vs. Overeem

Volgende maand staan de twee weer tegenover elkaar als voorprogramma van het grote duel tussen Rico Verhoeven en Alistair Overeem. Die laatste twee vechten om de GLORY-wereldtitel in het zwaargewicht.

Strafrechtelijk onderzoek

Lange tijd moest hij vanaf de zijlijn meekijken, onder meer door de coronacrisis, maar ook door een zware rugblessure en zijn vermeende betrokkenheid bij de verkoop van cryptotelefoons. Hoewel het strafrechtelijk onderzoek nog loopt, is hij volgende maand weer in de ring te bewonderen.

Ben Saddik heeft er in ieder geval veel zin en vertrouwen in. "Ik vind het echt super om in het GelreDome te gaan vechten", laat hij aan NU.nl weten. "En ik weet zeker dat mijn partij een van de beste van de avond zal worden."

Ster advertentie
Ster advertentie