Sport

International Frankrijk uit selectie gezet omdat hij meedoet aan ramadan

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. International Frankrijk uit selectie gezet omdat hij meedoet aan ramadan

Mahamadou Diawara is uit de selectie gezet bij Frankrijk Onder 19. De voetballer van Olympique Lyon hield zich niet aan de regels van de Franse voetbalbond, die besloten dat spelers tijdens de ramadan niet mee mogen doen aan de vastenmaand. De 19-jarige Diawara weigerde tijdens het trainingskamp zijn vasten te verbreken, waardoor hij geen onderdeel van de groep meer mag uitmaken.

Verbod op ramadan

De Franse voetbalbond is van mening dat religie de prestaties van de spelers niet mag beïnvloeden. Volgens voorzitter Philippe Diallo zou dat wel gebeuren als de voetballers zouden vasten. In gesprek met Le Figaro maakt hij duidelijk dat alle elftallen boven de Onder 16 dezelfde regels opgelegd hebben gekregen.

Diawara was voor het trainingskamp niet bewust van de procedures die de voetbalbond had opgesteld rondom de ramadan, die op 10 maart van start ging. Hij meldde zich daarom 'gewoon' bij de ploeg in aanloop naar het EK-kwalificatieduel tegen Nederland. De 19-jarige speler van Olympique Lyon heeft het trainingskamp inmiddels verlaten, tot groot ongenoegen van veel medespelers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spelers niet blij

Volgens ESPN zouden meerdere spelers uit het team erg ontevreden zijn over het beleid van de voetbalbond. Hen besluipt het gevoel dat hun religie niet wordt gerespecteerd. Toch houden velen zich aan de regels en spreken ze zich niet uit, omdat ze bang zijn om hun positie en kansen op speeltijd in gevaar te brengen.

Komende zaterdag neemt Frankrijk Onder 19 het op tegen de leeftijdsgenoten van Nederland. Het duel wordt, zonder Mahamadou Diawara, afgewerkt op Sportpark Marsdijk in Assen. De 19-jarige speler van Olympique Lyon is inmiddels weer terug bij zijn club. Hij postte vandaag foto's op X dat hij daar met plezier op het veld staat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie