Sport

Oud-Ajacied Mazraoui openhartig: "Ik wil imam worden"

foto: YouTube: Minuut voor Allah
  1. Newschevron right
  2. Oud-Ajacied Mazraoui openhartig: "Ik wil imam worden"

Noussair Mazraoui heeft zich in de podcast Minuut voor Allah uitgelaten over zijn band met het geloof. Zo vertelt de Marokkaanse international dat hij zich na het WK steeds meer is gaan verdiepen in de islam en legt hij uit dat hij uiteindelijk een imam, een islamitisch geestelijke, wil worden.

Lezen van de koran

De 25-jarige Mazraoui is onlangs weer begonnen met het verbreden van zijn kennis wat betreft de islam. "Een half jaar geleden ben ik weer begonnen met het lezen van de koran." Volgens de voetballer nam hij daar niet genoeg tijd voor. "Buiten de ramadan om deed ik dat te weinig. Ik schaamde me eigenlijk voor het feit dat ik er niet genoeg vanaf wist."

Dat hij niet genoeg van de islam afwist, merkte Mazraoui bijvoorbeeld tijdens de dagelijkse gebeden waarbij hij regelmatig dezelfde verzen zei. "Uiteindelijk is dat een van de redenen waarom ik heb besloten om de 'achterstand' in te halen."

Quote

Als kers op de taart wil ik imam worden.

Mazraoui (25)

Als God het wil

Mazraoui heeft een duidelijk plan voor ogen. "Mijn doel is in eerste instantie, als God het wil, om hafiz (iemand die de gehele koran uit zijn hoofd kent, red.) te worden en de koran volledig te memoriseren. Daarna wil ik de koran begrijpen, implementeren in mijn leven en die kennis delen mijn medemensen." Zo hoopt hij stap voor stap dichterbij zijn einddoel te komen. "Als kers op de taart wil ik uiteindelijk imam worden", aldus de rechtsback van Bayern München.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Umrah

Mazraoui vertelt in de podcast ook dat hij na het WK in Qatar naar Saudi-Arabië gegaan is. Daar deed hij onder meer de kleine bedevaart in de heilige stad Mekka en werd hij nog meer geïnspireerd om zich te verdiepen in de islam. "Het was een droom voor mij om samen met mijn ouders op Umrah (de kleine bedevaart in Mekka plus bijbehorende rituelen, red.) te gaan. Het was prachtig, echt onbeschrijfelijk."

Mazraoui komt woorden tekort om zijn ervaring te beschrijven. "Het was alsof ik buiten deze wereld was, in een andere dimensie. Ik was op deze wereld, maar ook weer niet. Mijn lichaam was hier, maar mijn gedachten waren weg. En dat van het begin tot aan het einde van de Umrah", legt de oud-Ajacied trots uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie