Sport

Voor het eerst een ramadanonderbreking in Eredivisie

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Voor het eerst een ramadanonderbreking in Eredivisie

Een primeur op de Nederlandse voetbalvelden: er zijn voor het eerst in Eredivisie wedstrijden stilgelegd zodat voetballers die meedoen aan de ramadan iets konden eten en drinken. De wedstrijden Excelsior-FC Twente, SC Cambuur-FC Emmen en NEC-PSV werden korte tijd onderbroken toen de zon rond 20:15 uur onderging.

Ramadan

De KNVB maakte een week geleden bekend dat een 'ramadanonderbreking' voor het eerst is toegestaan in het betaalde voetbal. Ze volgen hiermee het voorbeeld van de Engelse Premier League. Voor de ramadanperiode, die meerdere speelrondes in de Eredivisie en Keuken Kampioen divisie omvat, heeft de KNVB nieuwe richtlijnen ingevoerd. Scheidsrechters leggen de wedstrijd stil op het eerst mogelijke moment na zonsondergang. De voorwaarde is dat er tenminste één voetballer speelt die meedoet aan de ramadan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mooi gebaar

Oud-voetballer Karim El Ahmadi zegt bij ESPN dat hij het een mooi gebaar vindt. Hij deed in Rotterdam de analyse van Excelsior-FC Twente. ''Het duurt hooguit twee minuten, het is een beetje hetzelfde als een VAR-moment. Mooi voor de spelers. Dit is heel belangrijk.''

Ster advertentie
Ster advertentie