Sport

Lewis Hamilton en Serena Williams willen miljoenen investeren in Chelsea FC

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Lewis Hamilton en Serena Williams willen miljoenen investeren in Chelsea FC

Serena Williams en Lewis Hamilton zijn van plan om miljoenen te investeren in de overname van Engelse topvoetbalclub Chelsea FC. Dat meldt Sky Sports.

Overname

Beide sporters willen ieder 12 miljoen euro investeren. Chelsea staat op het punt te worden overgenomen door voormalig Liverpool-voorzitter Martin Broughton, die graag Roman Abramovich zou willen opvolgen als eigenaar van Chelsea. De Russische miljardair Abramovich moest zijn club noodgedwongen van de hand doen vanwege de oorlog in Oekraïne.

Williams en Hamilton zouden al weken met Broughton in gesprek zijn over de investering. Het is niet duidelijk met welke redenen de twee sportlegendes in de Londense voetbalclub willen investeren. Ingewijden zouden aan Sky Sports gemeld hebben dat Hamilton zich in zou willen spannen om bij Chelsea diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie te bevorderen. De interesse van Hamilton is echter wel opvallend, aangezien van hem bekend is dat hij fanatiek supporter is van aartsrivaal Arsenal.

Concurrentie

Broughton heeft nog wel concurrentie om de Londense club over te nemen. Ook miljardairs Steve Pagliuca en Larry Tanenbaum willen de nieuwe eigenaar van The Blues worden terwijl ook Todd Boehly, mede-eigenaar van de LA Dodgers, interesse heeft.

Mocht Broughton met hulp van Williams en Hamilton de club weten over te nemen, zou dat niet de eerste keer zijn dat bekende sporters investeren in een Premier League-club. Basketballegende LeBron James is aandeelhouder bij Liverpool.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie