Sport

Neymar onderweg naar Saoedi-Arabië na persoonlijk akkoord met Al-Hilal

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Neymar onderweg naar Saoedi-Arabië na persoonlijk akkoord met Al-Hilal

Al-Hilal heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Neymar. De Braziliaanse voetballer zal een contract voor twee seizoenen tekenen, meldt L'Équipe. Neymar maakt de overstap vanuit Paris Saint-Germain en gaat een salaris van tachtig miljoen euro per jaar ontvangen van de voetbalclub uit Saoedi-Arabië.

100 miljoen euro

Al-Hilal probeerde de afgelopen maanden Lionel Messi en Kylian Mbappé al los te weken bij Paris Saint-Germain. Beiden gingen echter niet op het aanbod van de club uit Saoedi-Arabië in. Hun poging om de recordaankoop van de Franse topclub binnen te halen, lijkt wel succes op te leveren. Neymar maakte in 2017 voor 222 miljoen euro de overstap van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain. Hij is daarmee de duurste speler in de voetbalgeschiedenis.

De clubs moeten er nog met elkaar zien uit te komen, maar volgens het Franse medium L'Équipe laat een akkoord niet lang meer op zich wachten. Al-Hilal zou zo'n 100 miljoen euro overmaken om Neymar over te nemen van Paris Saint-Germain.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vijf landstitels

De 31-jarige Neymar kwam in totaal 173 keer uit voor de Franse topclub. Daarin scoorde de Braziliaan 118 goals en gaf hij 77 assists. Tijdens zijn periode bij Paris Saint-Germain lukte Neymar niet om zijn belofte in te lossen om met de club de Champions League te winnen. Toch is de prijzenkast de afgelopen jaren rijkelijk aangevuld, waarin hij onder meer vijf landstitels won.

Saoedi-Arabië maakt stappen

De Saoedi-Arabische voetbalcompetitie begint steeds aantrekkelijker te worden. Waar Cristiano Ronaldo, die afgelopen jaar als een van de eerste grote voetballers de overstap maakte naar het Midden-Oosten, onlangs beweerde dat de Saoedische competitie binnenkort sterker zou zijn dan de Eredivisie, lijkt het erop dat die voorspelling deze zomer al ingelost wordt. Zo maakten Karim Benzema, N'Golo Kanté, Sadio Mané, Fabinho, Firminio, Riyad Mahrez, Allan Saint-Maximin en nog vele andere supersterren de overstap naar Saoedi-Arabië.

Naast belangrijke voetballers is het land ook bezig om toptrainers binnen te halen. Zo heeft Roberto Mancini afgelopen weekend het bondscoachschap bij Italië opgezegd om aan de slag te gaan bij het nationale elftal van Saoedi-Arabië.

Ster advertentie
Ster advertentie