Sport

Conor McGregor stopt ermee

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Conor McGregor stopt ermee

De veelbesproken Ierse kooi- en MMA-vechter Conor McGregor stopt na een carrière van ruim tien jaar met vechten. Dat liet hij vanmorgen op Twitter weten. "Ik heb besloten om me terug te trekken van de sport die voorheen bekend stond als 'Mixed Martial Arts'. Ik wens al mijn oude collega's het beste. Ik ga nu mijn oude partners vergezellen die al met pensioen zijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

carrière

McGregor schreef in 2016 geschiedenis door de eerste MMA-vechter ooit te zijn die tegelijkertijd meerdere UFC-titels had in verschillende gewichtsklassen: veder- en lichtgewicht. In 2017 nam hij het op tegen bokskampioen Floyd Mayweather, een gevecht waarmee hij ruim honderd miljoen dollar binnensleepte. De 30-jarige Ier kwam daarna steeds vaker in het nieuws vanwege zijn gewelddadige en grofgebekte gedrag. Zo ging hij vorig jaar volledig door het lint bij een persmoment en liep het gevecht met Chabib Noermagomedov in Las Vegas later dat jaar volledig uit de hand.

Notorious

In 2017 kwam er een documentaire uit over Conors leven: Conor McGregor: Notorious. De vechter is vier jaar lang gevolgd om zo een kijkje te geven in zowel zijn sportcarrière als zijn privéleven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie