Sport

Chelsea klaagt Dynamo Kiev aan wegens racisme

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Chelsea klaagt Dynamo Kiev aan wegens racisme

Chelsea heeft een klacht bij de UEFA ingediend naar aanleiding van de wedstrijd tegen Dynamo Kiev afgelopen donderdag. Tijdens de Europa League-wedstrijd, die de Londense club met 0-5 won, heeft er een racistisch incident plaatsgevonden. Dat meldt de club uit Engeland op hun website.

Verklaring

In de verklaring van Chelsea is te lezen dat er een speler racistisch is bejegend door een aantal supporters van Dynamo Kiev. Dit werd na de wedstrijd direct gemeld aan scheidsrechter Tobias Stieler. Ook zijn de voorzitter en secretaris van Chelsea meteen in gesprek gegaan met een gedelegeerde van de UEFA. "We verwachten dat de UEFA een uitgebreid onderzoek zal instellen. Wij zullen daar volledig aan meewerken", schrijft Chelsea.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Apengeluiden

Wat er precies is gebeurd, staat niet in de verklaring. Verschillende Engelse media melden dat Callum Hudson-Odoi degene was die tijdens het duel te maken kreeg met racisme. De Oekraïense supporters maakten apengeluiden richting de talentvolle 18-jarige aanvaller met Ghanese roots, die overigens gisteren voor het eerst is opgeroepen voor het Engelse nationale elftal.

Niet eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er een racistisch incident plaatsvindt tijdens een wedstrijd tussen beide clubs. In 2015 werden vier donkere Chelsea-fans aangevallen door Dynamo Kiev-supporters. De Oekraïense club kreeg na onderzoek van de UEFA een boete van 50.000 euro en één wedstrijd zonder publiek.

Ster advertentie
Ster advertentie