Sport

FC Utrecht biedt excuses aan voor apengeluiden richting Brian Brobbey

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. FC Utrecht biedt excuses aan voor apengeluiden richting Brian Brobbey

FC Utrecht heeft excuses gemaakt richting Brian Brobbey voor de apengeluiden die fans maakten nadat de spits van Ajax scoorde. Ajax deelt een foto op Instagram van Brobbey met een bos bloemen in zijn hand.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Apengeluiden

Ajax speelde gistermiddag een uitwedstrijd bij Utrecht, die eindigde in 0-2. Brobbey maakte de tweede goal, maar bij het vieren van die goal klonken er apengeluiden vanaf de tribune. De wedstrijd werd niet onderbroken en Brobbey hoorde het zelf niet. "Maar ik zat na afloop op mijn telefoon te kijken", vertelt Brobbey aan ESPN. "Mijn broer zei: 'Ze maken apengeluiden.' Het doet me niet zoveel, het is hun probleem", reageerde de 20-jarige spits koeltjes op het incident. "Het is een belediging, maar ik trek me er niets van aan. Nogmaals: het boeit me niet."

Ook voor de camera van de NOS bleef Brobbey opvallende kalm. "Wij hebben lekker gewonnen, mensen zijn gefrustreerd, dus het boeit me eigenlijk niet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Daders op beeld

Thijs van Es, de algemeen directeur van Utrecht, sprak na afloop van het duel al schande van het gedrag van de supporters. Behalve apengeluiden werden er ook vuurwerkbommen gegooid. "De vuurwerkgooier hebben we opgepakt", zegt de directeur. "En de individuen die die dingen hebben geroepen, hebben we ook in beeld. Daar gaan we achteraan. We hebben de camera's om die personen in het zicht te krijgen."

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie