Sport

'Wijnaldum laat zich niet opereren aan scheenbeen en mist definitief WK in Qatar'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Wijnaldum laat zich niet opereren aan scheenbeen en mist definitief WK in Qatar'

Georginio Wijnaldum zal helaas niet in actie komen tijdens het WK in Qatar, dat op 20 november van start gaat. Volgens de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport laat de 31-jarige voetballer zich niet opereren aan zijn scheenbeen.

Gini ziet af van operatie

De Oranje-international brak afgelopen zondag tijdens een training van AS Roma zijn scheenbeen en kan daardoor maandenlang niet meer voetballen. Aangezien hij zichzelf niet wil laten opereren, zal de revalidatie dan ook langer duren dan normaal. Volgens de Italiaanse krant zou hij begin volgend jaar weer fit genoeg moeten zijn om te kunnen voetballen.

AS Roma

Wijnaldum werd aan het begin van dit voetbalseizoen door Paris Saint-Germain verhuurd aan AS Roma en maakte ruim een week geleden zijn debuut bij zijn nieuwe ploeg tijdens een wedstrijd tegen Salernitana. Afgelopen zondag, toen Wijnaldum geblesseerd raakte, was hij met de Italiaanse topclub aan het trainen voor de thuiswedstrijd tegen Cremonese.

Niet mee naar het WK

Oranje-bondscoach Louis van Gaal liet eind mei al weten Wijnaldum niet mee te nemen in de selectie voor het WK, omdat de 31-jarige Rotterdammer niet in topvorm zou zijn. De Oranje-international maakte bij PSG weinig minuten en vertrok daarom naar AS Roma om zijn plek in het Nederlands elftal te heroveren. Vanwege zijn blessure zal dat hem helaas niet meer lukken.

Ster advertentie
Ster advertentie