Sport

Ziyech en Mazraoui weigeren terugkeer bij Marokkaans elftal

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ziyech en Mazraoui weigeren terugkeer bij Marokkaans elftal

Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui hebben een terugkeer bij het nationale voetbalelftal van Marokko geweigerd. Bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa onthulde dat het tweetal opgenomen zou worden in de voorlopige selectie voor de duels tegen Congo in de play-offs voor het WK. Beide spelers lieten zondag via social media weten niet op de uitnodiging in te gaan.

'Geen andere keuze'

''Het spijt me voor de fans, want dit was geen eenvoudige beslissing'', schrijft Ziyech op Instagram. ''Ik hou van mijn land en spelen voor Marokko was de eer van mijn leven, dus ik moet met veel verdriet aankondigen dat ik niet zal terugkeren bij Marokko.''

''Helaas heb ik het gevoel dat ik geen andere keuze heb. Ondanks dat ik de afgelopen zes jaar alles heb gegeven voor het team, blijft de leiding verkeerde informatie vrijgeven over mij en mijn toewijding aan mijn land. Hun acties hebben het voor mij onmogelijk gemaakt om deel uit te blijven maken van het team'', aldus de oud-Ajacied.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Pijn in mijn hart'

Ook Mazraoui heeft via een post op Instagram laten weten niet open te staan voor een terugkeer in het Marokkaanse elftal. De rechtsback legt uit dat hij zich in de steek gelaten voelt door onder meer de bondscoach. Zo zou Mazraoui de afgelopen jaren geprobeerd hebben om het gesprek aan te gaan met de technische staf, maar daarop meerdere malen geen reactie gekregen hebben.

''Daarom heb ik dit besluit met pijn in mijn hart genomen. Na alles wat er is gezegd, had ik onlangs nog steeds het fatsoen om te praten over de situatie van de afgelopen jaren. Ik deed dit, omdat ik liefde heb voor mijn land en de fans van Marokko. Ik wens het team alle goeds'', schrijft Mazraoui op Instagram.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Conflict

Er heerst in Marokko veel onbegrip over de relatie tussen Ziyech, Mazraoui en bondsoach Vahid Halilhodzic. De trainer van het Marokkaanse elftal bekritiseerde de spelers om verschillende redenen openlijk in de media. Hij bekritiseerde Ziyech om het feit dat zijn gedrag niet zou passen bij het nationale elftal. Halilhodzic nam het Mazraoui onder meer kwalijk dat hij zich 'te makkelijk' had afgemeld met een blessure.

Ook nam hij ze niet op in de selectie voor de Afrika Cup eerder dit jaar, waardoor een jongensdroom van beide spelers niet uit kon komen. Ziyech liet afgelopen maand in een interview al doorschemeren niet meer onder trainer Halilhodzic voor Marokko uit te komen.

Ster advertentie
Ster advertentie