Sport

Ajax loot Real Madrid in Champions League

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Ajax loot Real Madrid in Champions League

Ajax moet het in de achtste finales van de Champions League opnemen tegen Real Madrid. Dat bleek maandagmiddag tijdens de loting in het Zwitserse Nyon.

Wanneer?

De eerste wedstrijd tussen Ajax en Real staat gepland op woensdag 13 februari in de Amsterdam Arena. De return vindt drie weken later plaats op dinsdag 5 maart. De laatste keer dat de Amsterdammers zich voor de knock-outronde wisten te plaatsen is alweer dertien jaar geleden.

Kans voor Ajax?

Real Madrid won de afgelopen drie jaar steeds de Champions League, maar presteert dit jaar niet goed. In de competitie staat de Koninklijke op dit moment vierde en in de Champions League verloren ze ook twee keer verrassend van CSKA Moskou. Wie weet verrast Ajax ze ook!

Atletico en Barça

Wat ook meespeelt is dat Real Madrid een moeilijk speelschema heeft voor iedere ontmoeting met Ajax in de Champions League. Drie dagen voor de wedstrijd in Amsterdam nemen ze het op tegen Atletico Madrid. Twee dagen voor de return tegen Ajax spelen de Madrilenen nog tegen Barcelona. Daar liggen kansen!

Ster advertentie
Ster advertentie