Sport

AC Milan-keeper Mike Maignan doelwit van racistische apengeluiden: "Ze moeten dit bestraffen met zware sancties"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. AC Milan-keeper Mike Maignan doelwit van racistische apengeluiden: "Ze moeten dit bestraffen met zware sancties"

Racisme in het voetbal is tot op de dag van vandaag nog steeds niet verdwenen. Dit weekend was het weer raak in de Italiaanse competitie.

APENGELUIDEN

In de zaterdagavond wedstrijd tussen AC Milan en Udinese in de Serie A is Mike Maignan, de doelman van AC Milan, het slachtoffer geweest van racistische uitlatingen vanuit het publiek. Na zijn eerste doeltrap hoorde hij de apengeluiden al, maar pas bij de tweede keer meldde hij het bij de scheidsrechters. Ondanks waarschuwingen van de stadionspeaker aan de betreffende supporters, bleef de situatie ongewijzigd, wat ertoe leidde dat Maignan het veld verliet, zichtbaar aangedaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ZWAARDERE STRAFFEN

In de Italiaanse competitie is het vaak raak. In de Serie A gebeuren dit soort dingen bijna wekelijks, maar toch lijkt de Italiaanse voetbalbond er weinig aan te doen. Maignan was na de wedstrijd duidelijk tegenover Sky Sports. "Dit is zeker niet de eerste keer dat dit me overkomt" zei de Frans-Guyaanse doelman. "Er alleen over praten helpt niet, ze moeten dit bestraffen met zware sacnties."

"DEZE WAS VOOR JOU"

Na een paar minuten keerde Maignan terug op het veld en werd de wedstrijd hervat. Iedereen op het veld, inclusief de spelers van Udinese, toonden hun steun aan Maignan. Na de hervatting van de wedstrijd won AC Milan uiteindelijk met 3-2, mede dankzij een doelpunt van Ruben Loftus-Cheek, een andere speler van kleur. De club droeg de overwinning op aan de keeper. "Deze was voor jou. We houden van je, Mike"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie