Sport

Alcoholverbod voor Feyenoord-fans tijdens huldiging op Coolsingel

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Alcoholverbod voor Feyenoord-fans tijdens huldiging op Coolsingel

De kans is groot dat Feyenoord aanstaande zondag de landstitel gaat pakken. Mocht dat zo zijn, zullen de spelers een dag later gehuldigd worden op de Coolsingel in Rotterdam. Aangezien de gemeente verwacht dat het die dag erg druk wordt, zal er een alcoholverbod gelden voor iedereen in het gebied van de huldiging.

'Veiligheid garanderen'

Een woordvoerder van de gemeente Rotterdam meldt aan NU.nl dat er voor een alcoholverbod is gekozen vanwege de verwachte drukte en om "de openbare orde en veiligheid te garanderen". Overigens geldt in het centrum van Rotterdam al een alcoholverbod buiten de terrassen. Bij de entree van het gebied waar de huldiging plaatsvindt, wordt gecontroleerd of bezoekers alcohol bij zich hebben. Bezoekers die toch alcoholische dranken bij zich hebben, moeten deze inleveren, maar krijgen geen boete.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Honderden politieagenten aanwezig

De politie verwacht dat het druk zal worden bij de huldiging en zet zowel zondag als maandag honderden agenten in om ervoor te zorgen dat het feest goed verloopt. Het kampioensfeest begint om 12.00 uur, maar fans kunnen al vanaf 09.00 uur op de Coolsingel en de Binnenrotte terecht.

Landskampioen

Feyenoord speelt aanstaande zondag thuis tegen Go Ahead Eagles. De club kan landskampioen worden als het die wedstrijd wint. De laatste keer dat Feyenoord landskampioen werd, was in 2017.

Ster advertentie
Ster advertentie