FunX Rotterdam

Feyenoord-spelers hebben speciale iftar georganiseerd in De Kuip

foto: Twitter @OrkunKokcu
  1. Newschevron right
  2. Feyenoord-spelers hebben speciale iftar georganiseerd in De Kuip

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü en zijn teamgenoten Oussama Idrissi en Mohamed Taabouni hebben gisterenavond in De Kuip een iftar georganiseerd voor bijna honderd Rotterdammers die wel wat steun kunnen gebruiken. Kökcü wilde de voor hem spirituele ervaring van de ramadan graag delen met zijn mede-Rotterdammers.

Het idee

Vanuit eigen interesse van de voetballers ontstond het idee om een iftar te organiseren in het Feyenoord-stadion. "Ik had het er thuis met mijn vader over waar we een iftar konden organiseren", vertelt Kökcü aan RTV Rijnmond. "Ik probeer namelijk elk jaar een etentje te geven. Dit jaar had ik het er met Mo en Oussama over of het niet leuk was om samen met Feyenoord een etentje te regelen. We kwamen zo'n anderhalve week geleden met het idee, dus dat heeft de club snel geregeld."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mooie club

Idrissi was meteen enthousiast over het idee van zijn teamgenoot en aanvoerder. De iftar laat voor Idrissi des te meer zien hoe mooi Feyenoord als club is. "Het geeft aan dat we midden in de samenleving staan. Het is mooi om te zien dat de spelersgroep en directie het idee omarmd hebben en dat de medewerkers keihard hun best hebben gedaan om dit voor elkaar te krijgen."

Veel lof

Het initiatief van de spelers werd positief ontvangen door de directie van Feyenoord. De algemeen directeur van Feyenoord, Dennis te Kloese, sprak zijn lof uit over het initiatief van de spelers. "Het is een leuk initiatief. Het zegt ook iets over de jongens. Ze zijn sociaal en begaan met anderen. Heel gedisciplineerd in hun geloof en overtuiging. Dat spreekt wel in hun voordeel. Het is een hele positieve avond en het eten is erg goed."

Het menu

De maatschappelijke afdeling van Feyenoord heeft alles op alles gezet om het samen met de spelers mogelijk te maken om op zo'n korte termijn een iftar te organiseren, en dat is zeker gelukt. De gasten mochten gisterenavond plaatsnemen in de Gerard Kerkum Boardroom, op de eerste etage van het Maasgebouw naast De Kuip. Er was ruime keuze aan eten. Het menu bestond onder andere uit dadels, Turks brood met smeersels, couscous-salade, soep en natuurlijk baklava.

De gasten

De 98 gasten werden uitgekozen door scholen en welzijnsorganisaties uit de wijk. Alle aanwezigen van gisteren zijn mensen die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo ook Bassam Sallam. Hij werd door de school van zijn zoontje uitgenodigd voor het diner. Bassam was samen met zijn zijn vrouw en zesjarige zoontje aanwezig op de iftar. Het gezin is gevlucht uit Jemen en woont sinds November in Rotterdam. "Om dit te eten met mensen met zo'n groot hart maakt het extra bijzonder", vertelde Bassam gisteren geëmotioneerd.

Ster advertentie
Ster advertentie