Sport

MMA-legende Fedor Emelianenko verliest laatste wedstrijd in eerste ronde

foto: Paramount+
  1. Newschevron right
  2. MMA-legende Fedor Emelianenko verliest laatste wedstrijd in eerste ronde

Het laatste gevecht van Fedor Emelianenko ging niet zoals hij had gehoopt. De 46-jarige MMA-legende verloor zaterdagavond tijdens Bellator 290 al in de eerste ronde van titelhouder Ryan Bader.

Pensioen

Emelianenko had vooraf al laten weten dat hij na de partij tegen Bader met pensioen gaat. Zijn laatste wedstrijd was helaas al snel voorbij: Bader sloeg zijn tegenstander halverwege de eerste ronde tegen het canvas. De 39-jarige Amerikaan is de eerste die het Oekraรฏense zwaargewicht twee keer heeft weten te verslaan. In 2019 won Bader hij ook al eens van Emelianenko.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerbetoon

Na het gevecht trok Emelianenko zijn handschoenen uit en legde hij ze op het canvas, waarmee hij zijn pensioen bevestigde. MMA-legendes als Chuck Liddell, Randy Couture, Royce Gracie, Renzo Gracie, Matt Hughes, Dan Henderson, Mark Coleman, Frank Shamrock, Quinton 'Rampage' Jackson, Josh Barnett en Chael Sonnen kwamen in de kooi om Emelianenko te eren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie Emelianenko

"Aan de ene kant ben ik natuurlijk teleurgesteld dat ik in het gevecht niet heb geleverd zoals ik wilde", zei Emelianenko na zijn nederlaag. "Maar aan de andere kant ben ik zo blij dat al deze mensen hier voor me staan te juichen en dat al deze ervaren vechters die de afgelopen bijna 20 jaar tegen mij hebben gestreden hier zijn om me te begroeten. Dus ik ben erg blij."

Bader had ook nog sportieve woorden over voor zijn tegenstander. "Hij maakte de sport groot", zei Bader na het gevecht over Emelianenko. "Die man is daar een legende. Ik ben zo blij deel uit te maken van zijn verhaal."

Ster advertentie
Ster advertentie