Sport

'Hamilton stopt wellicht met racen'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Hamilton stopt wellicht met racen'

Mercedes teambaas Toto Wolff heeft gisteren naar buiten gebracht dat Lewis Hamilton enorm veel moeite heeft met de manier waarop hij de wereldtitel in de Formule 1 is misgelopen. Het is volgens Wolff nog maar de vraag of Lewis Hamilton komend seizoen terugkeert in de Formule 1.

Stilte

Er was na afloop veel te doen over beslissingen van de wedstrijdleiding tijdens de titelrace in Abu Dhabi. Mercedes en Hamilton zouden in beroep gaan tegen de beslissingen omtrent de safetycarprocedure aan het einde van de race. Daar kwamen ze gisteren op terug en maakten ze bekend af te zien van het hoger beroep. Dat betekende dat Max Verstappen officieel het kampioenschap in de wacht had gesleept.

Na afloop van de veelbesproken race van afgelopen zondag heeft Hamilton zich niet meer in de media laten zien. Hij was afwezig op de persconferentie na de race en houdt zich ook stil op social media, terwijl hij normaal gesproken vrij actief is. Woensdag was hij wel aanwezig op Windsor Castle toen hij werd geridderd door prins Charles, vanwege zijn verdienste voor de autosport en maatschappelijke thema's als de Black Lives Matter-beweging.

Onvrede

De bijzondere erkenning in zijn thuisland voelt als een pleister op een diepe wond na een zwaar seizoen voor Hamilton. Teambaas Wolff legt uit dat de coureur een harde klap heeft gehad en dat het nog niet zeker is of hij terug zal keren in de Formule 1. ''Diep in zijn hart zal hij door willen gaan, want hij zit nog altijd op topniveau. Ik zou dolgraag willen dat Hamilton blijft racen, want hij is de beste coureur aller tijden. Maar hij zal de pijn moeten verwerken die hem zondag is aangedaan.''

Uit onvrede over de manier hoe het seizoen is geƫindigd, sloegen Hamilton en Wolff donderdagavond het FIA-gala in Parijs over. Daar zou Mercedes worden gehuldigd als kampioen bij de constructeurs en Verstappen zijn wereldtitel ontvangen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie