Sport

Vader Verstappen: ''Hier hebben we samen honderdduizenden kilometers voor gereden''

foto: Instagram: @josverstappen7
  1. Newschevron right
  2. Vader Verstappen: ''Hier hebben we samen honderdduizenden kilometers voor gereden''

Jos Verstappen komt woorden tekort om uit te drukken hoe trots hij is op zijn zoon Max. De 24-jarige coureur won gisteren de wereldtitel in de Formule 1. Zijn vader kan nog niet beseffen wat er allemaal is gebeurd. Door de bizarre ontknoping, waarin Max in de allerlaatste ronde Hamilton voorbij ging om zijn winst veilig te stellen, is Jos nu de vader van Nederlands allereerste Formule 1-kampioen.

Moed opgegeven

Op het moment dat er nog twintig rondes te gaan waren, had Verstappen een achterstand van ruim tien seconden. Zijn vader vertelt dat hij op dat moment de moed had opgegeven. ''Tijdens de race ben ik weggelopen, ik geloofde er niet meer in. Ik ben ergens rustig in een kamertje alleen gaan zitten. Pas bij de laatste ronde ben ik teruggekomen'', legde hij na het spektakelstuk in Abu Dhabi uit.

Een late safetycar zorgde voor een bizarre wending aan het slot van de race. Jos is erg te spreken over de strategische keuzes van Red Bull, het racing team waar Max onderdeel van is. Het team maakte tweemaal de keuze om een pitstop te maken onder een (virtuele) safetycar, wat uitpakte in het voordeel van de Nederlandse coureur. ''Door tactische zetten weet Red Bull vaak te winnen. Tactisch is het team zo sterk, vandaag ook weer.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trots

De overwinning van Max zorgt ervoor dat Lewis Hamilton voor het eerst in negen jaar naast de wereldtitel in de Formule 1 grijpt. Het was een nek-aan-nek race met een spectaculair slotstuk, waar Formule 1-fans over de hele wereld naar uit hebben gekeken. Jos legt uit waarom Max de verdiende kampioen is. ''Max is de beste coureur van het jaar en is terecht kampioen. Iedereen binnen het team maakte zich zorgen om de snelheid van Mercedes. Die auto was gewoon sneller de tweede seizoenshelft, maar als je dan ziet hoe hij dan toch vecht om er voor te komen. Ik ben heel erg trots. Natuurlijk heeft de safetycar geholpen, maar je moet het wel zelf afmaken.''

Jos Verstappen was zelf ook actief in de Formule 1 en is een inspiratiebron geweest voor zijn zoon. Van jongs af aan heeft hij er alles aangedaan om Max te helpen en door de winst van de wereldtitel is een familiedroom in vervulling gegaan. Jos blikt terug op de dagen dat hij met Max langs de Europese kartcircuits trok en kan zijn emoties moeilijk verbergen. ''Hier hebben we het allemaal voor gedaan. Hiervoor hebben we samen die honderdduizenden kilometers gereden. Het is gewoon een kinderdroom wat hier gebeurt vandaag. En dat allemaal op deze manier, beter kun je het niet verzinnen. Het lijkt wel een film'', lacht de trotse oud-coureur.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie