Sport

'Sir' Lewis Hamilton geridderd door prins Charles

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Sir' Lewis Hamilton geridderd door prins Charles

Lewis Hamilton is vanaf nu een officiële 'Sir'. De 36-jarige coureur werd vandaag geridderd door prins Charles tijdens een ceremonie op Windsor Castle, de verblijfplaats van de Britse koninklijke familie. Hij kreeg deze onderscheiding vanwege zijn prestaties in de autosport en zijn inzet voor onder andere de Black Lives Matter-beweging.

Sir Lewis Hamilton

Het was al even bekend dat Hamilton geridderd zou worden. Het zou eigenlijk vorig jaar al gebeuren, nadat hij zijn zevende wereldtitel in de Formule 1 pakte, maar door corona werd het uitgesteld. Hij is nu de vierde coureur die deze hoogste eer heeft gekregen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veelbesproken finale

Het is voor het eerst sinds de veelbesproken F1-finale van afgelopen zondag dat Hamilton weer in de media verschijnt. Vlak na de race feliciteerde hij winnaar Max Verstappen in een korte reactie, maar sindsdien heeft hij zich niet meer over de het toernooi en de bizarre ontknoping uitgelaten.

Hamilton verloor zondag in Abu Dhabi op het nippertje van Verstappen, maar volgens velen is daar het laatste woord nog niet over gezegd. Zo is er bij team Mercedes, waar Hamilton voor rijdt, nog steeds veel onvrede. Zij weigerden vandaag dan ook om auto's te sturen naar het traditionele fotomoment van de Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) in aanloop naar het gala, waar Verstappen morgen gehuldigd zal worden.

Ster advertentie
Ster advertentie