Sport

Sportwereld staat stil bij slachtoffers watersnood Limburg en buitenland

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Sportwereld staat stil bij slachtoffers watersnood Limburg en buitenland

Het nieuws over de hevige regenval en overstromingen in Limburg, België en Duitsland kunnen je niet zijn ontgaan. Ook de sportwereld liet de ramp niet aan zich voorbijgaan. In interviews en op social media laten steken sporters de slachtoffers een hart onder de riem.

Max Verstappen

Max Verstappen is geboren in Limburg en sprak na het winnen van de sprintrace op Silverstone zijn steunbetuigingen uit. "Als je de beelden ziet, het is ongelofelijk. Mensen raken alles kwijt waar ze voor hebben gewerkt", vertelt de autocoureur tegen Ziggo Sport.

"Als je de mensen spreekt, hun hart is gebroken. Ik hoop dat ze er heel sterk uit kunnen komen, maar het is op dit moment een enorm drama. Relativerend maakt dit (de winst op Silverstone, red.) geen zak uit. Het is veel belangrijker in het leven dat je daar gelukkig bent."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wout van Aert

De Belgische Wout van Aert won zondag de twintigste etappe van de Tour de France. Ook hij stond na afloop stil bij de ramp: "Hier in de Tour krijgen we niet altijd mee wat er rondom ons gebeurt, maar Duitsland, Nederland en België worden geteisterd door noodweer", vertelt hij. "Het is verschrikkelijk om die beelden te zien van al die overstromingen. Ik wil mijn steun betuigen en de mensen die heel veel verloren hebben daar thuis een sprankeltje hoop geven."

Donatie

Ook de voetbalwereld liet van zich horen. In België hielden Racing Genk en Club Brugge bij de traditionele opening van de voetbalcompetitie een minuut stilte. Hetzelfde werd gedaan bij verschillende Nederlandse oefenwedstrijden. In Duitsland heeft FC Bayern München zelfs 100.000 euro beschikbaar gesteld om te doneren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie