Sport

Jadon Sancho reageert op racisme na gemiste penalty: "Haat zal nooit winnen"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Jadon Sancho reageert op racisme na gemiste penalty: "Haat zal nooit winnen"

Na Marcus Rashford heeft ook Jadon Sancho gereageerd op de racistische reacties die hij ontving naar aanleiding van zijn gemiste penalty in de EK-finale tegen Italië. Ook bood de Engels international zijn excuses aan voor het missen van de strafschop.

Quote

Haat zal nooit winnen.

Jadon Sancho

Excuses

In een lange Instagrampost laat Sancho weten dat hij een aantal dagen heeft genomen om te reflecteren op de finale. "Ik wil sorry zeggen tegen al mijn teamgenoten, de technische staf en vooral de fans die ik in de steek heb gelaten", schrijft Sancho. De voetballer omschrijft het missen van de penalty als 'het meest verschrikkelijke gevoel' dat hij ooit heeft gevoeld in zijn carrière.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Houd je hoofd omhoog'

Zowel Sancho als Marcus Rashford en Bukayo Saka misten tijdens de EK-finale een strafschop tegen Italië, waardoor Engeland de finale verloor. Hierna ontvingen zij ontzettend veel racistische reacties op social media naar hun hoofd geslingerd. In zijn Instagrampost wijdt Sancho daar ook aandacht aan. "Ik ga niet doen alsof ik de racistische opmerkingen, die ik en mijn broeders Marcus en Bukayo hebben ontvangen, niet gezien heb", schrijft hij.

"Helaas is het niets nieuws. Als samenleving moeten we dit beter doen en moeten deze mensen verantwoordelijk worden gehouden. Haat zal nooit winnen. Aan alle jongeren die iets soortgelijks hebben meegemaakt: houd je hoofd omhoog en blijf je droom najagen. [...] Ik wil iedereen enorm bedanken voor alle positieve berichten vol liefde en steun, die opwogen tegen de negatieve. Het was een eer om Engeland te vertegenwoordigen en ik twijfel er niet aan dat we nog sterker terug zullen komen."

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie