Sport

Arsenal-trainer Arteta over Saka: "Het komt wel goed met hem"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Arsenal-trainer Arteta over Saka: "Het komt wel goed met hem"

Mikel Arteta, de trainer van Arsenal, denkt dat het wel goed komt met Bukayo Saka. De 19-jarige speler van Arsenal en Engelse international kreeg te maken met heftige racistische uitspraken na zijn penaltymisser op het EK.

Steun

"Hij heeft heel veel liefde en steun ontvangen van de voetbalwereld. Niet alleen van Arsenal, maar ook het nationale team en alle Engelse fans. Waar hij doorheen moet gaan, verdient hij niet", zegt Arteta in een interview met Sky Sports.

De trainer heeft al gesproken met Saka over de situatie. Volgens Arteta is de jonge speler sterk en kan hij het racisme wel doorstaan: "Het komt wel goed met hem. Hij heeft zo'n sterke persoonlijkheid."

Straffen

Arteta benadrukt dat dit hét moment is om ervoor te zorgen dat er vooruitgang wordt geboekt bij het stoppen van verdere haat, bijvoorbeeld door het straffen van de daders. "Hopelijk kunnen we van dit moment gebruik maken om een krachtig statement naar buiten te brengen. We moeten racisme op social media stoppen." De Arsenal-trainer hoopt dat de wetten strenger worden.

Racisme

Saka is niet de enige die te maken kreeg met racisme. Ook spelers Sancho en Rashford, die net als Saka een strafschop miste, werden er slachtoffer van. Inmiddels heeft de Britse politie twee mannen opgepakt die zich schuldig hebben gemaakt aan racistische opmerkingen over de voetballers op social media.

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie