Sport

Rode kaart Vinícius Jr. geseponeerd, Spaanse bond bestraft Valencia

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rode kaart Vinícius Jr. geseponeerd, Spaanse bond bestraft Valencia

Real Madrid-speler Vinícius Jr., die afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Valencia voor de zoveelste keer dit seizoen racistisch werd bejegend, zal niet geschorst worden. De aanvaller ontving na alle commotie rood van de scheidsrechter, maar de kaart wordt geseponeerd. In plaats daarvan wordt Valencia gestraft door de Spaanse bond.

Kaart geseponeerd

Vinícius werd bij Valencia-Real Madrid racistisch bejegend door de supporters van de thuisploeg en liet zich in de slotfase gaan bij een opstootje. Hij maakte een slaande beweging en kreeg tot zijn eigen ongeloof een rode kaart. De Spaanse bond heeft nu besloten dat die kaart wordt geseponeerd, waardoor Vinícius gewoon inzetbaar zal zijn aankomend weekend.

Straf Valencia

Valencia moet van de Spaanse bond in de komende vijf wedstrijden een deel van het stadion leeglaten. Daarnaast moet de club een boete betalen van €45.000. Ook heeft de Spaanse politie drie verdachten gearresteerd in verband met het racistisch bejegenen van Vinícius.

Valencia laat in een verklaring weten het niet eens te zijn met de straf. De club zegt er met onder meer levenslange stadionverboden alles aan te hebben gedaan om de schuldigen te straffen en vindt het buiten proportie dat ook goedwillende fans nu worden benadeeld. De club gaat daarom in beroep.

verandering

Vinícius sprak zich fel uit na de gebeurtenissen van afgelopen weekend. Volgens de aanvaller is het al de zoveelste keer en begint racisme "normaal te worden" in de Spaanse competitie. Ook zijn coach, Carlo Ancelotti, is er klaar mee. "Ik vind het terecht dat er nu zoveel ophef is. Dit is hét moment voor verandering", aldus de Italiaan.

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie