Sport

LeBron James kroont zich tot topscorer aller tijden in de NBA

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. LeBron James kroont zich tot topscorer aller tijden in de NBA

LeBron James wordt al jaren een basketballegende genoemd en sinds gisteren komt daar nog een prestigieuze titel bij. De 38-jarige basketballer mag zich voortaan topscorer aller tijden noemen in de NBA, nadat hij 38 punten scoorde in de wedstrijd tegen Oklahoma City Thunder.

Record verbroken

De Los Angeles Lakers-speler had voorafgaand aan de wedstrijd nog maar 36 punten nodig om het record van Kareem Abdul-Jabbar te verbreken. De oud-basketballer eindigde zijn carrière in 1989 op 42-jarige leeftijd en maakte maar liefst 38.387 punten in de NBA. LeBron wist 38 punten te maken in zijn laatste wedstrijd waardoor zijn totaal op 38.390 punten uitkomt.

Wedstrijd stilgelegd

Het historische moment ging niet onopgemerkt voorbij, want de wedstrijd tussen de LA Lakers en Oklahoma City Thunder werd meteen stilgelegd om het nieuwe hoogtepunt in LeBrons carrière te vieren. De zichtbaar geëmotioneerde sterspeler stak zijn handen in de lucht en keek naar boven, terwijl het publiek, zijn medespelers en zelfs Kareem Abdul-Jabbar hem feliciteerden met zijn bijzondere prestatie. Ook werden er beelden getoond met hoogtepunten uit LeBrons carrière.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dankbaar

LeBron greep het moment meteen aan om iedereen te bedanken die hem heeft geholpen om deze historische prestatie te leveren. "Iedereen die ooit deel heeft uitgemaakt van deze run met mij in de afgelopen twintig jaar, ik wil jullie heel erg bedanken. Zonder jullie was dit allemaal niet gelukt. Jullie hebben allemaal geholpen. Jullie passie en opofferingen hebben me allemaal geholpen om op dit punt te komen."

Ook de 75-jarige Kareem Abdul-Jabbar kwam kort aan het woord om de gevierde basketballer te feliciteren. "Het maakt me heel nederig om dit te kunnen doen in aanwezigheid van een legende als jij. Het is ongelooflijk."

Wedstrijd verloren

Na de uitgebreide viering van LeBrons prestatie werd de wedstrijd in de Crypto.com Arena weer hervat. Ondanks dat de basketballegende 38 punten maakte, verloren de LA Lakers met 130-133.

Ster advertentie
Ster advertentie