Sport

Neergeslagen voetballer neemt wraak met het winnende doelpunt

1. Newschevron right
  2. Neergeslagen voetballer neemt wraak met het winnende doelpunt

Aston Villa-voetballer Jack Grealish werd tijdens de wedstrijd tegen aartsrivaal Birmingham City neergeslagen door een supporter van de tegenstander. De 23-jarige speler nam echter op de ultieme manier wraak in de stadsderby, door de winnende treffer van de Championship-middag te maken.

Laffe aanval

Jack Grealish is een echte jongen van de club bij Aston Villa en mede daarom een van de meest gehate spelers door de fans van Birmingham City. Bij een van de 'supporters' van de thuisploeg zat de haat diep, want hij liep in de negende minuut het veld in en sloeg Grealish van achteren neer. Een steward greep direct in en de teamgenoot van Anwar El Ghazi keek wat nonchalant na de laffe aanval.

Excuses

Birmingham City heeft via Twitter z'n excuses aangeboden voor de daad van hun supporter. In Engeland zijn de straffen zwaarder dan in Nederland voor het betreden van het veld. De verwachting is dan ook dat de supporter die de voetballer aanviel, een levenslang stadionverbod krijgt.

Winnende doelpunt

Het duurde tot halverwege de tweede helft voordat Grealish wraak nam door zijn voeten te laten spreken. Hij schoot raak in de verre hoek en vierde het door in het uitvak van Aston Villa te springen. Die actie leverde hem een gele kaart op, maar dat zal hem waarschijnlijk een worst wezen. De wedstrijd bleef uiteindelijk 0-1 en zo werd de aangevallen middenvelder de maker van het winnende doelpunt. Ook betekende de winst dat Aston Villa hun aartsrivaal passeerde op de ranglijst van het Championship en nu negende staat.